Aktiviteter

Da har vi i Lawan Akershus gleden av å invitere alle over 15 år til Paintball på Rælingen. 
For alle som vil være med starter det kl 1400, søndag 2. november. 
Aldersgrense for å komme inn er 15 år og oppover. Medlemskontingenten på 50kr må også være betalt til konto; 50820878660 innen 28.oktober. 
Paintball skal spilles på en skogsbane ute, og vi håper så mange som mulig kan komme. Utstyr osv. tar vi oss av. Alt du trenger og ta med er godt humør og varme klær. Det blir også grilling av pølser.

Sted; Nedre Rælingsvei 557,2009 Nordby
For øvrige spørsmål kontakt: 

- Shahin Shojai: 48131798
- Shahin Ahmadi: 94855675

 


Fredag 26.09.14 til 28.09.14. ble lawans hyttetur arrangert på Sauvika som ligger i naturskjønne omgivelser i østfold. Lawan medlemmer fra hele landet hadde møtt opp til denne begivenheten. Deltagerne ble hentet med buss fra Lillestrøm, oslo og østfold byene og fraktet til Hvaler, de ble deretter fraktet med båt over til Sauevika. Under bussturen ble det sang, musikk og mye moro.

På Sauevika ble det kveldsmaten og etter maten ble alle samlet på konferanserommet hvor Awat Azari (leder for lawan) og Tahir Ismailpoor (medlemsansvarlig) holdt et velkomsttale og program for helgen ble lagt frem. Etter velkomsttalen ble det holdt en minnesmarkering etterfulgt med 1. minutt stillhet til minne for alle kurdiske martyrer og situasjonen i kuristan nå av Idris Moradi.

Dag 2 Kurser og seminar.
Dag2 av turen ble åpnet og programmet lagt frem av Idris Moradi.
Foad Khakibegi generalsekretær for lawan Kurdistan som var blitt invitert av lawan Norge til dette arangementet holdt et seminar om lawan og dens historie og situasjonen i Kurdistan. Videre fikk vi veiledning om hva Lawan i Norge kunne gjøre i fremtiden for å bli bedre. Seminaret ble avsluttet med spørsmål fra deltagerne.

Videre i programmet fikk Hiwa Ahmadi komme frem for å holde et innlegg på vegne av PDKI Norge. Innlegget handlet om Lawans ansvar som organisasjon og veien videre for lawan.

Etter Hiwa Ahmadi holdt Qader Azizbegi og Anwar Poya som begge er aktive medlemmer i arbeiderpartiet å sitter og har sittet i bystyret i østfoldbyene et lite kurs om det politiske systemet i norge, de oppfordret også alle lawan medlemmer til å være politsik aktivet i ungdomspartiene.

Etter en lang dag med kurs og seminar ble det servert middag og dagen fortsatte med aktiviteter som fotball, volleyball, kanotur og kjøring med tråbiler. Noe benyttet seg også av de fine løypene til å gå en tur.

På kvelden fortsatte programmet med et seminar om etnisitet og identitet av Germian Yarhusseini hvor medlemmer ble inkludert i diskusjon. Etter fremføringen ble det stilt flere spørsmål.

I slutten av programmer for dag 2. ble det holdt et innlegg om kurdistans historie av Afrasiab Grami. Innlegget handlet om Kurdistan og dens geografiske historie.


Dag 3. Oppsumering og planlegging

Dag 3 startet med at deltagerne ble delt i 6 grupper der de skulle diskutere hvordan lawan skulle jobbe videre for å tiltrekke flere medlemmer samt å legge frem en plan for lawans videre arbeid. Hver gruppe fikk i oppgave om å komme med ideer og forslag som tilslutt ble lagt frem for hele forsamlingen. Det kom mange gode ideer og forslag som sentralstyret skal jobbe med videre i sin plan.

I slutten av programmet ble det delt ut blomster fra sentralstyret til alle kurs og seminar holderene som hadde møtt opp. Det ble også delt ut takkebrev av Foad Khakibegi til sentralstyret i Lawan Norge.


Det kurdiske ungdomsforbundet i Norge, Lawan.

For bilder klikk her

 

 

 


Lawan har gleden av å invitere alle medlemmer til festival på Sauevika leirsted. Festivalen holdes 26.september til 28.september. Aldersgrense for denne festivalen er 15 år oppover. Medlemskontigentet på 50 kr må være betalt til konto: 50820878660 innen 20.september.
Sauevika har tilliggende strand og brygge med gode bademuligheter. Forøvrig fine utearealer med strandvolleyball og fotballbane.
Gled deg til møter hvor vi får blant annet Foad Xakibegi som gjest fra Kurdistan, aktiviteter, konkurranser og mye moro.

Sted: :Havna Spjærøy, 1684 Vesterøy

Det blir kjørt buss hvor første stasjon er lillestrøm togstasjon med avreise kl.17:00.
Deretter kjører bussen til følgende:
• Oslo s: 17:30
• Moss togstasjon: 18:30
• Sarpsborg busstasjon: 19:00
• Fredrikstad busstasjon 19:30

Når vi er framme går vi ned til kaia hvor vi blir hentet med båt fra Sauevika, som ligger på andre siden av sundet.

For øvrige spørsmål kontakt:
- Awat Azari: 40340901
- Taher Ismailpoor: 40040346
- Zhima Mahmoodi: 99883302
- Amir Moradi: 90402263
- Kohmar Yarhussaini: 91130830

Håper du vil delta og husk å ta med godt humør! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

بەرێوەچوونی فستیڤاڵی کوردی لە ژێر ناوی '' لاوان کۆڵەکەی کۆمەڵگان '' لەلایەن یەکیەتی لاوانی دێمۆکراتی کوردستانی ئێران بەرێوە دەچێت.

یەکیەتی لاوانی بە مەبەستی گەیاندنی زانیاری زیاتر بە لاوان فستیڤاڵێک بە بەشداری سکرتێری لاوان و چەند کەسایەتی سیاسی و کۆنەکاری لاوان پێک دێنێت.

ئەو فستیڤاڵە لە هیتەیەک بە نێوی sauevika لە رێکەوتی 26 تا 28ی مانگ بەرێوە دەچێت.

داوا لە هەموو ئەندامان دەکرێ بەشداری ئەو فستیڤاڵە بکەن.

شوێن:Havna Spjærøy, 1684 Vesterøy

کات: 26 تا 28ی مانگ.
سەعات: 19:00 دەست پێدەکات تا ئێوارەی رۆژی یەکشەنبە رێکەوتی 28.

بۆ زانیاری زیاتر پەیوەندی بکەن بەم ژمارە تلفوونانە:

ئاوات ئازەری : 40340901
تاهیر ئیسماعیل پوور : 40040346
ئەمیر مورادی : 90402263
کۆمار یارحوسەینی: 91130830

ت.ب.ن: بۆ بەشدار بوون لەو فستیڤاڵە دا پێویستە تەمەن لە سەرەوەی ١٥ ساڵ بێت و حەقی ئەندامەتی ساڵی ٢٠١٤ درابێێ. لاوان هەموو پێداویستیەکان و خواردن و شوێنی مانەوە دابین دەکات. لەو شوێنانەوە ئوتوبوس گیراوە و خەڵک هەڵدەگرێ و پێویستە لەو شوێنانە حازر بن. 
lillestrømstasjon, osloS, mosstogstasjon. sarpsborgbusstasjon o fredrikstadbusstasjon

ئەو هاورێیانەی حەقی ئەندامەتیان نەداوە دەتوانن حەقی ئەندامەتی لەو ژمارە کۆنتویە بکەن: 50820878660 تا رێکەوتی 20.09 مۆڵەت هەیە.

 

 

 

 


25. års markering av drapene på Dr.Qasmlo og hans kollegaer.


For 25 år siden hadde Dr.Qasmlo en forhandling med det iranske regimet på vegne av kurdere i østkurdistan (Iransk Kurdistan). Målet var å få demokrati i Iran og rettigheter til kurdere. Det Iranske regimet gikk med på forhandlingene, men under møte ble Dr.Qasmlo og hans kolleger myrdet av terrorister innleid av det iranske regimet.

Dr.Qasmlo ga livet sitt for oss kurdere og dette må vi ikke glemme. Det er vårt ansvar som lawan å få frem den uretten det iranske regimet har gjort mot oss kurdere. I den forbindelsen skal det arrangeres 25 års markering av disse grusomme handlingene. Formålet er å forebygge terrorisme mot våre ledere.

Markeringen arrangeres i Stockholm fredag 11.07.14. Det er satt opp busser mot en egenandel på 100 kr for våre medlemmer. Har du ikke betalt medlemskontingent kan du gjøre dette ved å betale 50 kr til konto: 5082.08.78660 innen 10.07.14.

For mer informasjon kontakt sentralstyret i Lawan.

Awt Azari: 403 40 901

Taher Esmailpoor: 400 40 346

Idris Moradi: 904 02 263

Gi oss tilbake melding om du skal være med senest innen 04.07.14 .

 

Kjære Lawan medlemmer


Nå er tiden inne for et lærerikt kurs i Kurdistan hvor Lawan medlemmer får en unik muligheten til å reise tilbake til Kurdistan den 15.juli til 05.august. Kurset som er satt opp av Lawan og PDKI hvor det skal inneholde Kurdistans, PDKIs og Lawans historie. Videre vil dere lære mer om religion, Irans politikk og kurdisk politikk mm. Alt blir dekket av PDKI og Lawan.
På dagtid blir det kurs og på kvelden kan man jobbe i et av PDKIs organer som for eksempel i TiskTV eller blant annet jobbe som Peshmerge. Det blir også forskjellige turer som gir en kjempe opplevelse til å få et innblikk i den kurdiske historien.
Kan du tenke deg å lære mer om PDKI, Lawan og Kurdistans historie er dette en kjempe mulighet. Unike opplevelser, mye lærerikt og spennende gjør så du har mye å fortelle da du kommer hjem. Meld deg på ved å sende navn + etternavn og adresse til.
Awat Azari på 403 40 901.

Underkategorier